koronavirus_tersz_verbol_budapest

Koronavírus teszt 11.000Ft

Kíváncsi rá, hogy átesett-e a koronavírus fertőzésen?

Központunk szerológiai (vénás vérből történő) SARS-CoV-2 IgG antitest vizsgálatot végez.
A vérmintákat a Nemzeti Népegészségügyi Központ által akkreditált labor elemzi!

FONTOS: Amennyiben Önnek aktív jelenleg is fennálló tünetei vannak, PCR tesztre van szüksége. PCR tesztet központunk nem végez.

Központi Mikrobiológiai Laboratórium
A vizsgálatot nagy teljesítményű, professzionális laboratóriumi automata végzi egy Központi Mikrobiológiai Laboratóriumban, a nemzetközi diagnosztikai piac egyik vezető gyártójának kemilumineszcens mikropartikula immunoassay módszerével.
Ez az eljárás az ELISA-módszer egy továbbfejlesztett változata, mely a gyorsteszteknél nagyságrendekkel megbízhatóbb eredményt ad. A gyártó által megadott, kiváló szenzitivitási és specificitási adatokat a laboratórium, összehasonlító vizsgálatai is igazolták.
Az akkreditált labor által kiadásra kerülő SARS-CoV-2 szerológiai eredmények megbízhatóságát nagymértékben növeli az is, hogy valamennyi leletet a fertőzésszerológiában járatos mikrobiológus szakértők validálják és interpretálják.

Szerológiai vizsgálat
A szerológiai vizsgálat az immunrendszernek a fertőzésére adott válaszát, a kialakult ellenanyagszintet mutatja ki.
Tehát alkalmas a már korábban lezajlott fertőzés kimutatására. Illetve alkalmas az olyan emberek kiszűrésére is, akik tünetmentesen estek át a fertőzésen és valószínűsíthetően kialakult szervezetükben az immunitás.

Miről informál a teszt eredménye?
A vírusspecifikus ellenanyagok vérbeli szintjének mérése által megtudhatja, hogy szervezete találkozott-e már a vírussal. Fertőzés esetén általában az IgM/IgA antitestek jelennek meg először, melyeket az IgG antitest követ.
Az antitest vizsgálata az immunizáltság vizsgálatára szolgál, akut fertőzés kimutatására önmagában nem alkalmas.

Mikor végezhető a teszt?
A teszt elvégzése bármikor lehetséges, azonban tünetek fennállása esetén (pl. láz, influenzás panaszok, köhögés, nehezített légzés stb.) kérjük, feltétlenül vegye fel a kapcsolatot háziorvosával telefonon, illetve az illetékes egészségügyi hatósággal.

FONTOS
Bármi legyen is a vizsgálat eredménye, továbbra is követni kell a kijárási és szociális korlátozásokra vonatkozó, jogszabályban előírt rendelkezéseket a fertőzés terjedésének megelőzése érdekében, a tesztek eredménye ugyanis nem mentesít ezek betartása alól.

Koronavírus teszt ára:

  • A koronavírus teszt ára szerológiai (vénás vérből): 9.000 Ft + 2.000 Ft mintavételi díj.

Koronavírus teszt részletei:

  • Időpontfoglalás szükséges.
  • Délutáni időpontfoglalás is lehetséges.
  • Időpontjainkat úgy szervezzük, hogy minimálisra csökkentjük vagy kizárjuk a várótermi találkozás lehetőségét más páciensekkel.
  • A sebészeti maszk viselés, kézfertőtlenítés és távolságtartás pácienseink számára is kötelező.
  • A vérvételre nem szükséges éhgyomorral érkezni.
  • A vért vénás vérből vesszük, nem ujjbegyből.
  • Amennyiben lázas, köhög, influenzás panaszai vannak, sajnos a vérvétel nem végezhető el.
  • Az elvégzett vizsgálat eredménye legkésőbb 48 órán belül elkészül. Amelyről e-mailben értesítjük.

 

Nagyobb vizsgálati létszám és céges szűrés esetén, keresse kiemelt ügyfélkapcsolati menedzsmentünket az alábbi e-mail címen: vallalatiegeszseg@springdaymedical.hu

Nincs hozzászólás