Érsebészet

A visszérbetegség, az érszűkület, olyan kórállapotok, amelyek mind az érrendszerünket érintik, és elhanyagolva súlyos szövődményekhez vezethetnek. Az Oxygen Medical érsebészet Budapest két központjában várja.

érsebészet, visszér kezelés, szép láb Oxgen Medical

Az érsebészet Budapest kezelései

Érszűkület kezelés

Az érsebészet – mint önálló szakterület a sebészeten belül – egyik legfőbb feladata az érszűkület következtében a szervezet különböző szerveiben, régióiban a vérhiányos állapot során kialakult, általában súlyos, sok esetben végtagot vagy életet veszélyeztető tünetek megelőzése, kezelése.

Ha nem ismerjük fel idejében az érszűkületet, az az érrendszer bármely részében problémát okozhat. Amennyiben az alsó végtagot hanyagoljuk el ebből a szempontból, fekélyesedés kezdődhet, amelyet végső esetben amputáció követhet.

Emellett kezeletlen érbetegség esetén nagy a kockázata a szívinfarktusnak, az agyi keringési zavarok miatt beállt bénulásnak, stroke kialakulásának. Kutatások során az is kiderült, hogy már a legenyhébb fokú betegségben szenvedőkben is szignifikánsan (2-3-szor) több infarktus és stroke fordult elő.

Jelentősen nagyobb volt e betegek között a halálozás is. Az életmódváltás a páciens, a kezelés az érsebészet szakembereinek feladata.

Visszér kezelés

A visszerességnek nem csak kozmetikai jelentősége van, hiszen a visszeresség következtében kialakult vénás pangás károsítja a bőr vérellátását.

Ennek következtében a gombás és más bakteriális fertőzés könnyebben alakul ki, mely mikro bőrrepedéseket okozva elősegíti a gyulladásos folyamatok így az orbánc kialakulását is, mely közvetve trombózishoz, illetve nyirokérgyulladáshoz vezet.

A visszeresség legsúlyosabb következménye a lábszárfekély kialakulása. Ezért az érsebészet egyik legfőbb feladata, hogy ezt a vénás pangást maximálisan csökkenthető legyen.

Az Oxygen Medical érsebészet Budapest egyedülálló rádiófrekvenciás visszérműtétje a Fcare System rádiófrekvenciás készülékkel történik, mely sokkal kíméletesebb a hagyományos lézernél, tekintettel arra, hogy sokkal kisebb hőmérsékleten éri el a kellő hatást és ez által kíméletesebb a környező szövetekre gyakorolt hatása is.

A pókháló-ereket szklerotizáció segítségével tünteti el az érsebészet. Ennek lényege egy speciális anyag befecskendezése az érbe, minek következtében az ér falai összetapadnak és megszűnik bennük a vérkeringés. A szklerotizálásra az ősz, a tél és a tavasz a legalkalmasabb, a kezelés után ugyanis rugalmas pólya viselése kötelező, ami nyári melegben igen kellemetlen lehet.

Seprűvéna eltávolítás

A pókhálóvénák, seprűvéna, telenagiectasiák, rosacea kezelése is az érsebészet kompetenciája és szintén rádiófrekvenciás módszerrel történik.

A vékony tűn keresztül alkalmazott nagyfrekvenciájú rezgés által kiváltott hőhatás roncsolja a kapilláris erek falát és azok tartalmát is: a kezelt érfal összezáródik, a benne lévő vér hirtelen megalvad, sejtjei szétesnek.

Az eredmény már 24-48 óra múlva jól látható.

Érsebészet Budapest további kezelései

Anyajegy-eltávolítás

Leginkább akkor indokolt az anyajegy eltávolítás, ha gyanúsnak tűnik, ha esztétikailag vagy az elhelyezkedése miatt zavaró – például öltözködésnél, borotválkozásnál visszatérő irritációnak van kitéve. Ha a páciens kéri az anyajegy eltávolítást, gyakorlatilag bármelyiktől meg lehet szabadulni, ha nincs kizáró ok.

Szakszerű eltávolítás esetében az egészben, ép széllel kimetszett darabokat minden esetben szövettani vizsgálatra küldik. A műtét előtt onkodermatológus (bőrgyógyász, onkológus) vizsgálja, és tesz javaslatot a műtéti tervre.

Szemölcs-eltávolítás

Az orvos által végzett, professzionális szemölcs eltávolítás történhet sebészeti eltávolítással, rádiófrekvenciás eszközzel. Kizárólag az orvos döntése lehet a megfelelő módszer kiválasztása, az egyedi probléma felmérése után.