Érsebészet

Dr. Sepa György sebész, érsebész Magyarországon az elsők között kezdett visszérműtéteket végezni, emellett a jelenleg elérhető legkorszerűbb módszerrel kezeli a lábszárfekélyeket, illetve a trombózisokat is. Rendelésein lehetőség van anyajegyek eltávolítására is.

érsebészet, visszér kezelés, szép láb Oxgen Medical

 

Visszér és pókháló-erek kezelése műtét nélkül szkleroterápiával

A szkleroterápia egy gyors kezelési módszer, nem jár különösebb fájdalommal, altatást, érzéstelenítést nem igényel, és nem hagy hátra heget!
Egyaránt alkalmazható, a csak kozmetikai zavart okozó kis vénáknál, az úgynevezett seprűvénáknál és a nagyobb visszértágulatok kezelésére is.

A kezelésnek a lényege egy speciális anyag befecskendezése az érbe, aminek következtében az ér falai összetapadnak és megszűnik bennük a vérkeringés.

Alkalmazható visszér típusok:

  1. Esztétikailag zavaró kis vénáknál, az úgynevezett seprűvénáknál.
  2. Nagyobb visszértágulatoknál
  3. Nagyobb pókháló-erek, úgynevezett retikuláris visszereknél

A visszerességnek nem csak kozmetikai jelentősége van, hiszen a visszeresség következtében kialakult vénás pangás károsítja a bőr vérellátását.
Ennek következtében a gombás és más bakteriális fertőzés könnyebben alakul ki, mely mikro bőrrepedéseket okozva elősegíti a gyulladásos folyamatok így az orbánc kialakulását is, mely közvetve trombózishoz, illetve nyirokérgyulladáshoz vezet.

A szkleroterápia kezelésről részletesen >>>

Érszűkület kezelésnek fontossága

Amennyiben nem ismerjük fel idejében az érszűkületet, az az érrendszer bármely részében problémát okozhat. Amennyiben az alsó végtagot hanyagoljuk el ebből a szempontból, fekélyesedés kezdődhet, amelyet végső esetben amputáció követhet.

Emellett kezeletlen érbetegség esetén nagy a kockázata a szívinfarktusnak, az agyi keringési zavarok miatt beállt bénulásnak, stroke kialakulásának. Kutatások során az is kiderült, hogy már a legenyhébb fokú betegségben szenvedőkben is szignifikánsan (2-3-szor) több infarktus és stroke fordult elő.

További kezelések

  • Anyajegy-eltávolítás

Leginkább akkor indokolt az anyajegy eltávolítás, ha gyanúsnak tűnik, ha esztétikailag vagy az elhelyezkedése miatt zavaró – például öltözködésnél, borotválkozásnál visszatérő irritációnak van kitéve. Szakszerű eltávolítás esetében az egészben, ép széllel kimetszett darabokat minden esetben szövettani vizsgálatra küldik. A műtét előtt bőrgyógyász vizsgálja, és tesz javaslatot a műtéti tervre.