Rádiófrekvenciás visszérműtét

A visszeresség nem csupán esztétikai probléma, de elhanyagolt esetben akár komoly egészségi következményei is lehetnek. A rádiófrekvenciás visszérműtét kíméletesen, tartósan megszabadít a zavaró visszerektől.

Miért lehet szükséges a rádiófrekvenciás visszérműtét?

A visszeresség általában veleszületett hajlam, álló munka, illetve nőknél a terhesség, vénákra gyakorolt káros hatása következtében alakul ki.

Lényege a nyomásviszonyok megváltozása a mély és a felületes vénás rendszer között, melyet a felületes, illetve mélyvénákban kialakult billentyű-elégtelenség okoz. Káros hatása a vénás pangásban, vénás elégtelenségben rejlik.

A visszerességnek nem csak kozmetikai jelentősége van, ugyanis a visszeresség következtében kialakult vénás pangás károsítja a bőr vérellátását.

Ennek folyományaként a gombás és más bakteriális fertőzés könnyebben alakul ki, mely mikro-bőrrepedéseket okozva elősegíti a gyulladásos folyamatok, így az orbánc kialakulását is. Ez pedig közvetve trombózishoz, illetve nyirokérgyulladáshoz vezet.

A visszeresség legsúlyosabb következménye a lábszárfekély kialakulása. Ezért mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy ezt a vénás pangást maximálisan csökkenteni tudjuk.

A leghatékonyabb eljárás a műtéti megoldás – különösen a rádiófrekvenciás visszérműtét – és/vagy a kompressziós harisnya viselése

Kíméletes rádiófrekvenciás visszérműtét

A visszerek kezelésére az Fcare System rádiófrekvenciás készülékét használjuk, mely sokkal kíméletesebb a hagyományos lézernél, tekintettel arra, hogy sokkal kisebb hőmérsékleten éri el a kellő hatást és ez által kíméletesebb a környező szövetekre gyakorolt hatása is.

A beavatkozás altatás, vagy gerincérzéstelenítés, illetve vágás nélkül történik! Minimális traumatikus hatása következtében a beteg a harmadik napon munkába állhat.

Azok a betegek, akiket már kezeltek lézerrel, a rádiófrekvenciás visszérműtét eljárását sokkal kíméletesebbnek tartják, enyhébb fájdalomról számolnak be és nincs szükség a bőr hűtésére, mint a lézeres kezelés esetében.

A kezelés ellenjavallt nikkel-allergia, terhesség, pacemaker viselése, fertőző bőrbetegségek jelenléte esetén.

Milyen életmóddal támogatható a rádiófrekvenciás visszérműtét?

  • Megfelelő életmóddal részben megelőzhető, részben lassítható a visszeresség terjedése, ezért mindenképpen ajánlatos a fölös kilókat fokozatosan csökkenteni, elsősorban mozgással és az étrend átalakításával, hogy minél kevesebb súlyt terhelje az alsó végtagokat.
  • Segíthet, ha naponta akár többször váltózuhanyt alkalmazunk, amikor felváltva meleg, majd hideg vizet folyatunk a vádlinkra, hideg vízzel befejezve a folyamatot. A változó hőmérséklet hatására az erek kitágulnak, majd összehúzódnak, ez kiváló értorna és vérkeringés-serkentő is egyben.
  • A vér visszaáramlását a szívhez főleg az izompumpa biztosítja, emiatt érdemes kerülni a túl magas sarkú cipőket, ugyanis azok jelentősen gyengítik az izompumpa hatását. Ideális az 5 centi alatti sarokmagasság.
  • Kerüljük a hosszú ideig történő álldogálást, illetve ha muszáj ezt tennünk, rendszeresen tornáztassuk, mozgassuk meg a lábfejünket, álljuk többször lábujjhegyre, szabadidőnkben sétáljunk, biciklizzünk, ússzunk.
  • Kifejezett visszeresség mellett kerülendő a hosszú meleg fürdő. A szaunázással kapcsolatban megoszlanak a vélemények, de nem feltétlenül ellenjavallt.
  • Mindenképpen jó hatással van a végtagpolcolás, így ha tehetjük, ülés közben is polcoljuk a lábunkat, legalábbis egy kis emelvényre tegyük őket.
  • A kompressziós harisnya rendszeres viselése jelentősen csökkenti a vénás pangást, megelőzi a lábszárduzzanat kialakulását, csökkenti a visszeresség terjedését.