Fogszabályozás Budapest

Jöjjön el egy fogszabályozás konzultációra és a konzultáció keretében dr. Ameri Sahar felméri önnek vagy gyermekének a legmegfelelőbb megoldást. A 20% kedvezmény kizárólag a készülék árából kerül levonásra.

Árlista >>>

A fogakat nem csak gyerekkorban érdemes szabályoztatni, felnőttként is esztétikusabbá tehető a mosoly, kiküszöbölhetők a rendellenességek.
Az Oxygen Medical a fogszabályozás Budapest két központjában, Újpesten és Naphegyen is elérhető.

Fogszabályozás Budapest központjaiban

Aki a fogszabályozás folyamatára szánja el magát, elsősorban nyilván az esztétikum miatt szeretne a fogai formáján változtatni, de azzal is érdemes tisztában lenni, hogy a rendezetlen fogsor veszélyeket is rejt magában.

Mivel a torlódott fogazatot nehezebb tisztán tartani, a megmaradó lepedék lassan savas erjedést okozhat és fogszuvasodáshoz vezethet. Ehhez járulnak hozzá a szájban végbemenő rothasztó folyamatok, amelyek tartós fogínygyulladáshoz vezethetnek.

Innen pedig egyenes az út a fogak kilazulásához és elvesztéséhez. Ezt akadályozhatja meg a szakszerű fogszabályozás Budapest korszerű fogászatán, az Oxygen Medicalban.

Fogszabályozás gyermekeknek:

A puha, növekvő állcsontokra és fogakra rossz hatással lehet például az ujjszopás és az úgynevezett „nyelvlökés”, amelyek pókharapást eredményezhetnek.

A fogváltás időszakában a szakember észreveheti, hogy egy későbbi szemfognak nem lenne helye. Ezekben az esetekben mind speciális fogszabályozás megoldások jöhetnek szóba, amelyekről csakis egy fogorvosi konzultáció során születhet döntés.

Amikor már megkeményedtek a csontok és kijöttek a maradó fogak, felkerülhetnek az állandó viseletre tervezett fogszabályzók. Előfordul, hogy gyermekkorban végzett fogszabályzás követi egy felnőttkori is, ha a fogak valamilyen oknál fogva visszarendeződtek az eredeti, rossz helyükre.

Fogszabályozás felnőtteknek:

Számos probléma eredményesen kezelhető felnőttkorban, például megszüntethetők a fogak közötti rések, illetve rendezni lehet a helyzetet, ha bizonyos fogak a kelleténél előrébb, hátrébb vagy ferdén állnak.

A fogszabályozás megelőzheti az olyan rendellenességeket, mint a mély- és a keresztharapás okozta gyakori állkapocs-ízületi problémák, amelyek a mindennapokat is jelentősen megnehezíthetik.

A felnőttkori fogszabályozás Budapest ismert magánrendelőiben előkészítheti akár a fogpótlásokat is, és optimális feltételeket teremthet a későbbi fogpótlások kivitelezéséhez.

Fogszabályozó fajták:

A fogszabályzóknak rengeteg fajtájuk van, amelyek két nagy csoportra oszthatók: kivehető és rögzített készülékek.

Kivehető fogszabályzó:

A naponta legalább 12 órán át viselendő fogszabályzóval a kevésbé látványos foghibákat szokták kijavítani. Nagy előnye, hogy olyan alkalmakkor, amikor enélkül szeretnénk megjelenni, bátran kivezetjük.

Gyerekeknél 12-13 éves korukig használják, ezután már állandó fogszabályzó ajánlott. Gyors, pontos megoldás: fogszabályozás Budapest központjaiban, Pesten és Budán.

Rögzített fogszabályzó:

A hosszú távon hordandó, rögzített fogszabályzóknak több fajtája van, amelyek közül a hagyományos, fém fogszabályzót éjjel-nappal kell viselni, és 3-4 hetente a fogorvos által meghúzatni.

Az állandóan viselendő eszközök is lehetnek a fog színével megegyezőek. Ezek az úgynevezett láthatatlan fogszabályzók a „drótosnál” diszkrétebb, elegánsabb készülékek, a fogszabályozás Budapest két helyszínén, Újpesten és Naphegyen is elérhető.

Belső fogszabályzó:

Tökéletes megoldás lehet a belső fogszabályzó (ún. lingual technika), amelyet a fogsor belső felszínére rögzítenek, így kívülről egyáltalán nem vehető észre.

Ebben az esetben kicsit tovább tarthat a hozzászokás, de a hordási idő nem különbözik a külső felszínen rögzített készülékétől. Feltűnésmentes megoldás: fogszabályozás Budapest központjaiban, Pesten és Budán.

Átlátszó fogszabályzó:

Az ún. Invisalign fogszabályzó használatakor egy vékony, átlátszó műanyag réteg veszi körül a fogakat. Az átlátszó sínek sorozata hasonlóak ahhoz, amit a megtartó fázisban használnak.

Ezt a kezelési formát jellemzően csak a kevésbé súlyos fogrendellenesség esetén használják, úgymint a fogak torlódása, elsősorban az alsó állcsont területén.

Súlyosabb esetekben, ahol a jó eredmény eléréséhez több fog eltávolítása szükséges, más kezelési mód ajánlott.

Időtartam és tudnivalók

Fogszabályozás előtt minden esetben teljes körű fogászati felmérés történik.

Amennyiben sikeresen visszaállt a fogak és a száj egészsége, vagyis egészséges a fogíny, be vannak tömve a lyukas fogak, és a szakember eltávolította a fogköveket, következhet maga a szabályozás.

Azzal is számolnia kell a páciensnek, hogy rögzített fogszabályzó-készülék viselésekor könnyebben maradhat ételmaradék a szájban és sokan a nehézségek miatt el is hanyagolják a szájhigiéniát. Ez pedig természetesen elősegítheti a fogszuvasodás kialakulását. Ezért kisebb-nagyobb mértékben változnia kell a szájápolási szokásoknak is.

Aki rászánja magát a fogszabályozás folyamatára, évekkel kell számolnia, amíg megmutatkozik a várt eredmény. A rögzített szabályzónak legalább egy évig kell fent lennie, azután jöhet az éjszakai, kivehető változat, amelynek hordási ideje szintén egy-másfél év.

Feltétlenül be kell tartani a viselési szabályokat, hiszen a hanyagság miatt visszacsúszhatnak a gondosan helyükre igazított fogak.