homeopatia immunerősítés

Homeopátia: immunerősítés télen

Próbálkozhatunk multivitaminokkal, de ha természetesen szeretnénk szervezetünket ellenállóbbá tenni, a legjobb módszer a mozgás és a szervezet felkészítése. A lehetőségekről dr. Telegdy Margit, az Oxygen Medical belgyógyász, homeopátia szakértője beszélt.

Az immunrendszer feladata

A szervezet védekező rendszerének fő feladata a káros hatások kiszűrése és „ártalmatlanná tétele”.Vagyis a kiegyensúlyozottan működő immunrendszer segítségével a szervezet képes felismerni egyes külső fertőzéseket és saját beteg sejtjeit is. Tehát egyaránt harcol a baktériumok és vírusok, valamint a tumoros sejtek ellen. Ezen kívül az immunrendszer számos, különböző funkciójú sejtje segítségével irányítja a gyulladásos és védekező funkciókat is. Ezt a finom és bonyolult rendszert erősíti a rendszeres testmozgás.

Több vizsgálat is bizonyította, hogy a mozgás még a tumorok kialakulásának valószínűségét is csökkenti. Például a vizsgált 65 ezer, rendszeresen sportoló amerikai nőnél jóval ritkábban fordult elő a változókor után mellrák, mint a nem mozgóknál. Az is bebizonyosodott, hogy a sport csökkenti a vastagbélrák valószínűségét is. Ugyanilyen bizonyított tény, hogy az inaktív embereknek kétszer akkora esélyük van szívbetegségekre, mint aktívan mozgóknak. A mozgás ugyanakkor megelőzheti a stroke-ot, a magas vérnyomást és koleszterinszintet is csökkenti, és a cukorbetegség kialakulására is 30 százalékkal kisebb esélyük van a rendszeresen közepes vagy nagy intenzitású mozgást végzőknek, mint az inaktívoknak.

Rendszeres és nem megerőltető mozgás

Kérdés lehet, hogy mit jelent a rendszeresség ész intenzitás. Általánosságban közepes intenzitású mozgás az, amitől kimelegszünk, szaporán vesszük a levegőt és az anyagcsere 3-6 szorosára nő. Ez egy kevésbé fitt embernél egy tempós séta. Az ajánlásokban legalább ez az intenzitás szerepel. Magas intenzitásnak nevezzük, ha izzadunk, és már majdnem kifogyunk a levegőből, az anyagcsere ilyenkor legalább 6-szorosára gyorsul.

Már heti 150 perc mérsékelt intenzitással végzett és /vagy legalább 3-4×20 perc lendületes mozgás bizonyítottan csökkenti a cukorbetegség kifejlődését és jó hatással van az immunrendszer állapotára. Ugyanakkor a kardio edzések mellé érdemes súlyzós edzéseket is beiktatni, hiszen a testtartás, a gerinc és ízületek támogatása ugyanolyan fontos, mint a szív segítése.

Immunerősítés homeopátia segítségével

  • A homeopátia által támogatott immunerősítésre mindig az alkati kezelés a legalkalmasabb, a páciens
    testi és lelki alkatának megfelelően kiválasztott alapszere, akkor járványos időszakban ennek időnkénti ismétlésével erősíthetjük a szervezetét. Az ismétlés gyakorisága a szer potenciájától függ és attól, hogy a betegség milyen gyakran tér vissza, esetleg krónikussá vált-e. Ugyanakkor léteznek olyan szerek, amelyek nem személyre szabottak, de adott esetben a kezelésre és a megelőzésre is beválnak. A potenciálokról és az adagolásról ajánlatos homeopátiás orvos tanácsát kérni, illetve nem múló panaszok esetén feltétlenül további vizsgálaton megjelenni – hangsúlyozza dr. Telegdy Margit, az Oxygen Medical belgyógyász, homeopatája.
  • Az Echinacea gyógynövényként és homeopátiás szerként is beválik méregtelenítő, gyulladáscsökkentő, immunerősítő tulajdonságai miatt. Megelőzésként is adható, de gyengeség, fáradtság, szédülés esetén is alkalmazható.
  • A Vincetoxicum a megelőzésen túl akkor válik be, ha a páciens gyengeségről, ólmos fáradtságról, szédülésről, kábaságról, fejfájásról, csont- és ízületi fájdalmakról, kezdetben száraz, majd hurutos köhögésről panaszkodik.
  • Az Influenzinum fokozza a szervezet influenzával szembeni ellenálló képességét. Segít kivédeni az influenzás megbetegedést vagy, ha az mégis kialakul, akkor annak lefolyását enyhébbé, rövidebbé teszi.
  • Az Oscillococcinum támogatja a szervezetet a vírusok okozta lázas-hurutos betegségekkel szemben és megelőzésre is alkalmas.
Nincs hozzászólás

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>