Homeopátia

Mindazoknak, akik a nyugati, allopátiás orvoslás alternatíváit keresik, esetleg szeretnék a két módszert ötvözni, megoldást kínálhat a homeopátia, amely szakképzett orvos közreműködésével keresi és kezeli a problémák gyökerét és a tüneteket.

homeopátia

A homeopátia alapelve

A holisztikus gondolkodás szerint a fizikai állapot szoros kapcsolatban áll a lelki és szellemi állapottal. A modern kutatások is alátámasztják, hogy a negatív pszichés hatások, az állandósult stressz előbb-utóbb testi tüneteket okoznak. Éppen ezért a kezelésnek sem csupán a betegségre kell koncentrálnia, de kiváltó okot is érdemes keresnie.

A homeopátia számára a tünetek azt jelzik, hogy a szervezet miként kezeli a problémát. Ezzel egyúttal rámutatnak arra is, hogy miféle külső segítségre van szükség: pihenésre, étrendi változtatásokra, és milyen homeopátiás szert kell alkalmazni.

A homeopátia olyan önálló gyógyítási rendszer, amelynek immár kétszáz éve saját – anamnézisre és a beteg megfigyelésére épülő – diagnosztikája van. Saját gyógyszerkincse is gyökeresen eltér minden más módszerétől. A homeopátia alapelve, hogy a hasonlót a hasonlóval kell gyógyítani, vagyis a betegséget olyan homeopátiás szerrel kell kezelni, amely egészséges emberekben a betegséghez hasonló tünetsort eredményezne.

A homeopátia az okokat kezeli

A homeopátia a természetgyógyászat részeként a szervezet öngyógyító mechanizmusainak regenerálására törekszik, egyaránt kutatva a betegség testi, lelki, szellemi okait. Éppen ezért a szerek beadását követően minden szinten várható a változás.

A homeopátia metódusának előnye, hogy alkalmas akut és krónikus betegségek gyógyítására (nem csak tünetmentesítésre), mellékhatás mentes, soha nem a betegséget, mindig személyre szabottan a beteget kezeli, holisztikus szemléletével pedig igyekszik feltárni a problémák lelki-szellemi szintű eredőit is.

A homeopátia igen gyakran önállóan is hatásos, más esetekben jól harmonizálható egyéb alternatív módszerekkel, illetve jól együtt tud működni az akadémikus orvoslás kezeléseivel is. Ezen együttműködésről a homeopátiás gyógyító tud bővebb útmutatást nyújtani.

A homeopátia szerválasztása

A helyes homeopátiás gyógyszer megtalálásának legfontosabb, nagy szakértelmet igénylő része a diagnózis felállítása. A nyugati orvoslásnál megszokott fizikális vizsgálatok itt is jelentősek, de a homeopátia anamnézisének célja az is, hogy az orvos megértse a betegség természetét, ismerje a betegség kialakulásának körülményeit.

A szerválasztásnál ugyanakkor lényeges momentum a dózis és a potenciál meghatározása is. A homeopátia egyik általános alapszabálya, hogy a potencia nagyságát a panasz milyensége határozza meg. A fizikai tünetekre alacsony, a lelki, szellemi tünetekre magas potenciában kell adagolni a szereket.

Mivel a szerválasztásnál egy képzett orvos jóval több szempontot figyelembe vesz, érdemes e téren is szakemberre bízni a gyógyítást. Ha akut probléma esetén jó szert választunk, a betegség gyorsan, könnyen gyógyul és nem követi hosszú lábadozási időszak.

Az Oxygen Medicalban belgyógyász, háziorvos végzettségű szakorvos végez homeopátiás orvoslást is, így a szaktudás és a képzettség a legmagasabb szinten biztosítja a megfelelő ellátást.