Idegsebészet

Dr. Fedorcsák Imre MD.PhD.

Az idegsebészet az idegrendszer, a koponya és a gerinc operálható betegségeivel foglalkozó szakterület.

Főbb területei: a neurotraumatológia (az idegrendszert és támasztó struktúráit érintő baleseti károsodások), a neuroonkológia (a központi és a perifériás idegrendszer daganatos megbetegedései), a vasculáris idegsebészet (a központi idegrendszer éreredetű bántalmai), a gerincsebészet (a gerinc elemeit érintő kórfolyamatok), a funkcionális idegsebészet (fájdalom, epilepsia, mozgászavarok kezelése).

Mikor ajánlott az idegsebészeti szakorvos felkeresése?

  • Alagút szindrómák (carpalis, ulnaris) okozta kézzsibbadás esetén.
  • Gerincoszlopot érintő kopásos eltérések okozta nyak-, hát-, vagy derékfájdalom, és/vagy végtagokba sugárzó fájdalom esetén (hátterében kimutatott porckorongsérv, gerinccsatorna szűkület, csigolyacsúszás stb.)
  • Gerinccsatornában elhelyezkedő, valamint a gerincoszlopot érintő gerincdaganat esetén.
  • Ha a kezelőorvosa az idegrendszert vagy annak támasztó elemeit érintő, idegsebészeti véleményezést igénylő elváltozást állapított meg.
  • Koponyaűri kórfolyamatok esetén (agydaganat, érgomolyag (cavernoma), agyvízkeringési zavarok (hydrocephalus, normal pressure hydrocephalus) esetén.

Központunkban Dr. Fedorcsák Imre MD.PhD. várja Pácienseit. A Magyar Idegsebészeti Társaság, a Magyar Neuro-Onkológiai Társaság és az Idegsebészeti Szakmai Kollégium tagja. A daganatsebészet, a stereotaxiás sugársebészet és biopszia, a neuroonkológia, valamint a gerincsebészet specialistája.

Időpontfoglalás:

Telefon (hétköznapokon 11:00-15:00 között):
+36 30 267 5557

E-mail:
drfedorcsakrendeles@gmail.com