labor_trombozishajlam szűrés

Trombózis hajlam szűrés 22.100 Ft helyett 18.000 Ft

A trombózis hajlam szűrés életet menthet!

Ma Magyarországon évente 40 ezer ember hal meg aterotrombózis miatt, ám megfelelő életvezetéssel és rendszeres szűréssel sokat tehetünk egészségünkért.

Milyen esetekben ajánlott különösen a trombózis hajlam szűrés?

  • Visszér betegség.
  • Kevesebb, mint napi 1,5 liter folyadék fogyasztása.
  • Ülő vagy álló munka, huzamosabb ágynyugalom. Amikor a lábak hosszú időn keresztül nem mozognak, akkor a vádliban levő izompumpa nem működik, ezért a vér könnyebben megalvadhat.
  • Felmenők közt vagy vér szerinti testvérnél, esetleg az érintettnél elfordult trombózisos betegség.
  • A dohányzás miatti az erek szűkülnek, a vér folyékonysága csökken, alvadékonysága viszont fokozódik, nő a trombózis hajlam.
  • A terhesség (és ugyanígy az elhízás is) fokozza a kismedence és a lábak vénáira nehezedő nyomást. Azok a nők, akiknek öröklött véralvadási zavaruk van, különösen nagy kockázatnak vannak kitéve. A mélyvénás trombózis kockázata a szülést követő hat hét alatt is fokozott.
  • Bizonyos daganatos megbetegedéseknél a véralvadást elősegítő anyagok mennyisége megemelkedhet, illetve egyes daganatellenes gyógyszerek is fokozhatják a trombózishajlamot.

Bármely kockázati tényező (esetleg több tényező) megléte esetén kiemelten ajánlott a trombózis hajlam szűrés és a szakorvosi kontroll!

Az elkészült laboratóriumi lelet szöveges kiértékelést nem tartalmaz. A kapott eredménnyel forduljon kezelőorvosához vagy recepciós kollégáinkhoz, akik segítenek Önnek időpontot foglalni központunkba és a megfelelő szakorvoshoz irányítják, aki egy szakorvosi vizit keretében kiértékeli a vérvételi eredményt és segít feltárni az esetleges eltérések okát.

Címkék ;

Nincs hozzászólás