Fül-orr-gégészet

Legyen szó fülfájásról, hallásproblémákról, torokfájdalomról, rekedtségről, vagy akár egy nem múló megfázásról, az Oxygen Medical fül-orr-gégészet Budapest pesti oldalának centrumában, Újpest Központban várja pácienseit.

fül-orr-gége fülfájás

Fül-orr-gégészet: gyakori betegségek

A fül a hallás szerve, és segít a test mozgásainak, egyensúlyának és helyzetének érzékelésében is. A három részből álló fül külső része a hallójárat, ennek határán található a dobhártya, amely elválasztja azt a középfültől.

A középfül a kürtön keresztül van összeköttetésben a garattal, amelynek az a feladata, hogy a középfül és a szájüreg közötti nyomáskülönbséget kiegyenlítse. Egyensúlyozó szervünk a belső fülben helyezkedik el.

Szinte nincs is olyan ember, akinek ne lett volna valamilyen problémája ezzel az összetett szervvel és ne keresett volna fül-orr-gégészet rendelést.

A füldugulás, a tartós fájdalom vagy halláscsökkenés mindig figyelmeztető jel. A tünetek hasonlóak lehetnek különböző fülbetegségeknél. Halláscsökkenést és az esetek többségében fájdalmat okozhat az egyszerű fülzsír, de a középfülgyulladás vagy hallójárat-gyulladás is.

A panasz mértéke alapján nehéz eldönteni, mennyire súlyos a baj, ezért fülfájdalom vagy halláscsökkenés esetén mindig az Oxygen Medical fül-orr-gégészet Budapest pesti oldalán található rendelését ajánlatos felkeresni.

Ugyanígy a fül-orr-gégészet feladatkörébe tartozik a mandulagyulladás és az arcüreggyulladás kezelése is.

A fül- orr-gégészet feladatai

A lüktető, erős fájdalmat mindenképpen csillapítani kell, méghozzá minél előbb.

A tünetek csillapítása után azonban tanácsos felkeresni a fül-orr-gégészet Budapest központjában található rendelését – a fájdalom hátterében álló okok pontos tisztázása végett. Annak elbírálása, hogy pontosan mi okozza a panaszokat, a fül-orr-gégészet feladata, csakúgy, mint a terápiás javaslat.

Az esetek zömében antibiotikumra, orrcseppekre, kicsiknél gondos orrszívásra van szükség. Sajnos ma, a korszerű antibiotikumok világában is előfordul időnként, hogy elkerülhetetlen a dobüreg megnyitására (a fül felszúrására).

A fül-orr-gégészet megfelelő fájdalomcsillapítása után szakember kezében azonnali javulás, a fájdalom csökkenése és javulás következik be.

A fül-orr-gégészet vizsgálatai:

  • orrüregi endoszkópia
  • vizsgáló mikroszkóp
  • orrmelléküreg-betegségek kivizsgálása