Neuroonkológia

Dr. Fedorcsák Imre MD.PhD.

A neuroonkológia az orvostudomány olyan szakterülete, amely egyesíti a neurológiát és az onkológiát.

Az agy jó és rosszindulatú daganatait, veleszületett rendellenességeket, érrendszeri betegségeket, pl. értágulat (aneurizma), valamint az agyvérzést és stroke bizonyos fajtáit vizsgálja.

Az agy talán a legcsodálatosabb szerve az emberi szervezetnek. Intelligenciánk, kreativitásunk, érzékeink, érzelmeink, mozgásunk és hormonrendszerünk központja. Életünk minden egyes pillanatában számtalan bonyolult folyamatot szabályoz a lélegzetvételtől a bonyolult munkavégzésig hihetetlen precizitással.

Veleszületett vagy szerzett rendellenesség miatt, illetve érrendszeri elváltozás vagy tumor következtében azonban támadhatnak működésében olyan zavarok, amelyek csak a koponya megnyitásával járó, koponyán belüli, úgynevezett intracraniális sebészeti beavatkozással orvosolhatóak.

Központunkban Dr. Fedorcsák Imre MD.PhD. neuroonkológus kiemelkedő tapasztalata felöleli a daganatsebészetet, az endokrin idegsebészetet, ezen belül a hypofízis sebészetet, a koponyán belüli érsebészetet és a speciális gyakorlatot igénylő koponyaalap sebészetet egyaránt. A műtéteket külső helyszínen végezzük.

Neuroonkológiai szakrendelés május 16-tól elérhető az Oxygen Medical Magánorvosi Központban!

Telefon (hétköznapokon 11:00-15:00 között):
+36 30 267 5557

E-mail:
drfedorcsakrendeles@gmail.com