Érsebészet

Visszér és pókháló erek kezelése

Dr. Sepa György sebész, érsebész Magyarországon az elsők között kezdett visszérműtéteket végezni, emellett a jelenleg elérhető legkorszerűbb módszerrel kezeli a lábszárfekélyeket, illetve a trombózisokat is. Rendelésein lehetőség van anyajegyek eltávolítására is.

Dr. Sepa György az érsebészet teljes spektrumában járatos, legyen szó a nyaki -, a hasi – vagy a felső végtag ereinek tisztításáról, áthidalásáról, illetve a hasi- és a mellkasi perifériás értágulatok műtéteiről. Az érsebészet területen belül dr. Sepa György eredményesen kezeli az éreredetű impotenciát, a lábszárfekélyeket, a trombózisokat, és természetesen nagy gyakorlattal bír a visszérműtétek, a szkleroterápia terén is.

Szakszerű kezeléssel, beutaló nélkül, modern környezetben várjuk!

Bejelentkezés: +36 (20) 554 1498

Visszér és pókháló-erek kezelése műtét nélkül szkleroterápiával

A szkleroterápia egy gyors kezelési módszer, nem jár különösebb fájdalommal, altatást, érzéstelenítést nem igényel, és nem hagy hátra heget!
Egyaránt alkalmazható, a csak kozmetikai zavart okozó kis vénáknál, az úgynevezett seprűvénáknál és a nagyobb visszértágulatok kezelésére is.

A kezelésnek a lényege egy speciális anyag befecskendezése az érbe, aminek következtében az ér falai összetapadnak és megszűnik bennük a vérkeringés.

Alkalmazható visszér típusok:

  1. Esztétikailag zavaró kis vénáknál, az úgynevezett seprűvénáknál.
  2. Nagyobb visszértágulatoknál
  3. Nagyobb pókháló-erek, úgynevezett retikuláris visszereknél

A visszerességnek nem csak kozmetikai jelentősége van, hiszen a visszeresség következtében kialakult vénás pangás károsítja a bőr vérellátását.
Ennek következtében a gombás és más bakteriális fertőzés könnyebben alakul ki, mely mikro bőrrepedéseket okozva elősegíti a gyulladásos folyamatok így az orbánc kialakulását is, mely közvetve trombózishoz, illetve nyirokérgyulladáshoz vezet.

Érszűkület kezelésnek fontossága

Amennyiben nem ismerjük fel idejében az érszűkületet, az az érrendszer bármely részében problémát okozhat. Amennyiben az alsó végtagot hanyagoljuk el ebből a szempontból, fekélyesedés kezdődhet, amelyet végső esetben amputáció követhet.

Emellett kezeletlen érbetegség esetén nagy a kockázata a szívinfarktusnak, az agyi keringési zavarok miatt beállt bénulásnak, stroke kialakulásának. Kutatások során az is kiderült, hogy már a legenyhébb fokú betegségben szenvedőkben is szignifikánsan (2-3-szor) több infarktus és stroke fordult elő.

További kezelések

  • Anyajegy-eltávolítás

Leginkább akkor indokolt az anyajegy eltávolítás, ha gyanúsnak tűnik, ha esztétikailag vagy az elhelyezkedése miatt zavaró – például öltözködésnél, borotválkozásnál visszatérő irritációnak van kitéve. Szakszerű eltávolítás esetében az egészben, ép széllel kimetszett darabokat minden esetben szövettani vizsgálatra küldik. A műtét előtt bőrgyógyász vizsgálja, és tesz javaslatot a műtéti tervre.

Szkleroterápia

Érszűkület

Seprűvéna

Témában szakértő orvosaink

Kapcsolódó áraink

Érsebészet
Szakorvos vizit30 000 Ft
Szakorvosi kontroll vizit (3 hónapon belül)25 000 Ft
Mélyvénás ultrahang vizsgálat (Duplex doppler)12 000 Ft
Doppler keringésvizsgálat7 000 Ft
Receptírási díj - vizit nélkül csak visszatérő pácienseknek4 000 Ft
Vizsgálatok, beavatkozások
Visszerek szklerotizálása ampullánként24 000 Ft
Nagy vénák ultrahangvezérelt habszklerotizálása ampullánként30 000 Ft
Anyajegy eltávolítás 1 darab 55 000 Ft
Anyajegy eltávolítás a 2. darabtól 35 000 Ft
Kisműtét30 000 Ft
Bőrbiopszia - szövettani vizsgálat nélkül20 000 Ft
Varratszedés0 Ft
Szövettan18 000 Ft
Egy vizit tartalma: Anamnézis felvétele, kórtörténet átbeszélése, eddigi leletek értékelése, fizikális vizsgálat, szükséges vizsgálatok kiírása, konzíliumok kérése, terápiás és életviteli javaslat, receptírás. A vizit idõtartama: 20-30 perc