Ortopédia

A mozgásszervi fájdalom az egyik leggyakoribb panasz, ami miatt végül az érintettek az ortopédia rendelést veszik igénybe.

ortopédia reumatológia

A kezeléssel azonban nem érdemes megvárni, amíg a fájdalom jelentősen rontja az életminőséget, hiszen ma már a hagyományos gyógymódok mellett az alternatív lehetőségek is hatékonyan képesek a fájdalomcsillapításra, az ok megszüntetésére.

Mivel foglalkozik az ortopédia?

Az ortopédia a mozgásszervek fájdalmával, betegségeivel, elváltozásaival foglalkozó szakterület. Leggyakoribb betegségek, panaszok, amelyekkel az ortopédia rendelést érdemes keresni:

Alternatív fájdalomcsillapító módszerek az ortopédia területén

Ortopédia / fájdalomcsillapítás: Fizikoterápia

Az ultrahang- és elektroterápiás kezelések jótékony hatása akár önálló gyógymódként, akár a szakorvosi kezelések kiegészítőjeként is elismert. Rendelésünkön olyan kombinált készülékkel dolgozunk, amely egyidejűleg képes alkalmazni a két módszert, és így nagymértékben növeli a fizikoterápiás kezelések hatékonyságát. A készülék ezen kívül mágnesterápiás kezelésre is alkalmas.

Kezelések:

  • Ultrahang kezelés
  • Sonofrézis
  • Interferencia
  • TENS kezelés
  • Diadinamik kezelés
  • Mágnesterápia

Ortopédia / fájdalomcsillapítás: Lökéshullám terápia

Az ortopédia rendelésen alkalmazott lökéshullám terápia eredményesen alkalmazható háti- és nyaki feszültség, gerinc eredetű fájdalmak, térd-, csípő-, könyökfájdalmak, vállba-, karba sugárzó fájdalmak, meszes váll, sportsérülés esetén. Ezen kívül beválhat sarki és talpi eredetű panaszok, sőt, szédülés, fejfájás, fülzúgás bizonyos formáinál is.

A terápia eredményessége már néhány kezelés után érezhető, de a teljes kúrához 2-6 kezelésre is szükség lehet, miközben a kiváltó ok maga is gyógyul. Az ortopédia kezelésének óriási előnye, hogy nem igényel gyógyszeres támogatást, kivételesen hatékony alternatívája lehet a konzervatív gyógymódoknak és kockázatmentes.

Néhányan kissé fájdalmasnak is találhatják a lökéshullámot, de az eredmények ezekben az esetekben is meggyőzőek.

Ortopédia / fájdalomcsillapítás: Szteroidmentes bioterápia

A bioterápia egy természetes hatású, kifejezetten mozgásszervi fájdalomcsillapítást előidéző szakkezelés. Ampullái klinikai vizsgálatokkal bizonyított, hatékony megoldást jelentenek az ízületi fájdalomcsillapításban és a sportsérülések kezelésében.

A bioterápia steril ampullái speciálisan előállított kollagént és olyan segédösszetevőket tartalmaznak, amelyek gyors és hatékony javulást biztosítanak!

Ortopédia / fájdalomcsillapítás: Hialuronsavas injekciókúra

A hialuronsav egy természetesen is előforduló molekula, mely „keni” az ízületet és tompítja a felszínét ért lökéseket. Ha tehát hialuronsavas ízületi szert juttatunk az ízületi résbe, az csökkenti az ízületi folyadék viszkozitását (belső súrlódását), tehát elősegíti a csúszást.

Az ortopédia rendelésen felhasznált anyag egy átlátszó gél, amely nagy koncentrációban tartalmaz hialuronsavat. Az ortopédia szakorvosa az oszteoartrózis (ízületi kopás) által érintett ízületbe fecskendezi ezt a készítményt, hogy csökkentse a fájdalmat, valamint visszaállítsa az ízület kenését és lökéscsillapítását.

Az injekciózás ambulánsan történik az ortopédia rendelésen, a kezelés után nem kell különösebb tehermentesítés sem. A kúra 1-3 darab, hetente elosztva beadott injekciót tartalmaz.

A hatás fokozatosan adódik össze, így akár 6-8 nyolc hónapig rendkívüli mértékben megjavíthatja az ízület terhelhetőségét.

Az egyéb eljárásokkal eredménytelenül kezelt enyhe és középsúlyos ízületi kopásoknál érjük el a legjobb eredményt. A súlyos térdízületi, illetve súlyos ízületi kopásoknál ez a kezelés szerényebb eredménnyel jár, mégis gyakran fél évig jelentős javulást hozhat.

Ugyanakkor azt is tudni kell, hogy kifejezett kopás esetén általában már csak műtéti megoldás – csípőprotézis-, illetve térdprotézis beültetés – ad megfelelő eredményt.

Ortopédia / fájdalomcsillapítás: Tape szalagok felhelyezése

A taping kiváló hatású sportsérülések, például rándulás, húzódás, izomsérülések és részleges szakadás esetén, hiszen a fájdalomcsillapításon kívül még a gyógyulási időszakot is képes lerövidíteni. Beválik tenisz- és golfkönyök esetében, a csukló és a kéz gyógyításakor, a derék- és háti fájdalmakat pedig éppolyan eredményesen lehet ezzel a módszerrel kezelni, mint a térdproblémákat. Ugyancsak alkalmas izom- és ízületi fájdalmak esetén.

Friss, két héten belüli sérülések kezelésében a leghatékonyabb, de krónikus fájdalmak esetén is eredményesen alkalmazható. Kiemelhető előnye, hogy ezt az ortopédia gyermekeknél és várandósoknál is biztonságosan alkalmazhatja, hiszen semmiféle kémiai hatóanyagot nem.

Ortopédia / fájdalomcsillapítás: Gyógytorna

A rendszeresen, szakképzett gyógytornász által vezetett gyógytorna, valamint a manuálterápia nem csak az állapotromlást állíthatja meg, de a mozgástartományt is helyre állíthatja.

Központunkban a kezelések mellett ízületi ultrahang-vizsgálatot is biztosítunk. A vizsgálatot radiológus végzi.