Nőgyógyászat

Gyermeknőgyógyász

<< Vissza

A gyermeknőgyógyász nem csak szakmai felkészültséget, de empátiát és türelmet is kell, hogy tanúsítson a páciensei iránt.

Az Oxygen Nőgyógyászat gyermeknőgyógyásza gyakorlott orvosként és a terület tapasztalt szakértőjeként várja a hozzá forduló szülőket és gyermekeket.

A gyermeknőgyógyász oldja a szorongást

Természetes, hogy azok a lányok, akik életükben először járnak gyermeknőgyógyász rendelőjében, tartanak ettől a helyzettől. A kisebbeket a fém műszereken kívül az is megijesztheti, hogy nem tudják, mi vár rájuk.

Sok anyuka attól is fél, hogy a még érintetlen kislány a vizsgálat során sérül meg, holott a gyermeknőgyógyász sokszor nem ér hozzá a pácienshez. Ha sikerül megnyugtatni a lányokat és az édesanyjukat, gyorsan és a lehető legkisebb kellemetlenséggel megoldható a vizit, más esetekben akár el is lehet halasztani azt az erős szorongás miatt.

Éppen ezért nagyon fontos a gyermeknőgyógyász megnyugtató személyisége, és a minden szempontból elfogadó légkör, amely a kiskorú lányokat fogadja.

Gyermeknőgyógyász: a leggyakoribb problémák

7-8 éves korig nem jellemzőek a komoly problémák a gyermeknőgyógyászat terén. Néhány szülő az emlő megkeményedése miatt hozza el a gyermekét, amely a korai szexuális érés természetes velejárója lehet.

A tinédzserek már sokkal gyakrabban fordulnak gyermeknőgyógyász orvoshoz – elsősorban menstruációs problémák miatt, amelyek mögött számos ok állhat a betegségektől a fertőzésekig. Előfordulhat, hogy egy egyébként jelentéktelen megfázás vagy influenza befolyásolja a ciklust.

A helytelen életmód, a rossz szokások is felboríthatják a rendszert, mint például egy túl szigorú diéta vagy koplalás.

A tizenévesek egy részénél szexuális úton terjedő betegségeket diagnosztizálnak, például genitális herpeszt, trichomonast, chlamydiát, a leggyakrabban előforduló probléma a bakteriális vaginosis. Ennek hátterében számos mikroorganizmus állhat, a vírusoktól a baktériumokig.

Sokszor a fiatal lányok számára ijesztő tünetek hívhatják fel a figyelmet a problémára: kisebb váladékozás és kellemetlen illat. Ugyanakkor a chlamydia gyakran más betegségek tüneteit utánozza, például epehólyag-gyulladásét, cystitis-ét. Sajnos nem ritka, hogy a tüneteket figyelmen kívül hagyva, a fiatalok tovább fertőzik egymást ezekkel a betegségekkel. (Egyes esetben nem a szexuális aktus során terjed tovább a fertőzés, hanem a fertőzött anya adja át ezt az újszülöttnek.)

A gyermeknőgyógyász kezelése azonban minden életkorban elengedhetetlen, ugyanis a nem kezelt betegségek súlyos következményekhez, így például meddőséghez vezethetnek.

A gyermeknőgyógyász szükséges a védekezéshez

Minden szempontból fontos lenne, hogy a fiatal lányok szexuális felvilágosítása időben megtörténjen. A szexuális élet megkezdésekor pedig feltétlenül szükséges a gyermeknőgyógyász felkeresése a védekezés kialakítása miatt.

A tinédzsereknél praktikus a kombinált védekezés, például óvszer és spermicid készítmények (például kúp, kenőcs, tabletta) használata – így kerülhető el a legbiztosabban a nem kívánt terhesség és a szexuális úton terjedő betegség. Igény szerint alacsony hormontartalmú fogamzásgátló tabletták is felírhatóak.

Ha erről nem szeretne az anyuka beszélgetni a lányával, vagy nincs elég információja a témában, a gyermeknőgyógyász szakszerű információkkal szolgálhat, ráadásul kívülállóként a tizenéves akár könnyebben is elfogadja a tanácsait.

Gyermeknőgyógyász

Menopauza

Terhesség hétről hétre

Témában szakértő orvosaink

Kapcsolódó áraink

Nőgyógyászat
Szakorvosi vizit 30 000 Ft
Szakorvosi kontroll vizit (3 hónapon belül)25 000 Ft
Szakorvosi kisvizit - csak az orvos kérésére ismétlõdõ kontroll esetén21 000 Ft
Szakorvosi vizit - terhesgondozás40 000 Ft
Nőgyógyászati szűrés (vizit, emlővizsgálat, méhnyak-rákszűrés, hüvelyi vagy kismedencei ultrahang)40 000 Ft
Receptírási díj - vizit nélkül csak visszatérő pácienseknek4 000 Ft
Beavatkozások, vizsgálatok
CTG vizsgálat15 000 Ft
Nőgyógyászati ultrahang vizsgálat (hasi vagy hüvelyi) csak vizit keretén belül10 000 Ft
Szülészeti ultrahang vizsgálat (hasi vagy hüvelyi) csak vizit keretén belül10 000 Ft
Méhnyak-rákszűrés4 000 Ft
További szűrővizsgálatok
HPV szűrés Full Spectrum17 000 Ft
Baktérium tenyésztés és rezisztencia vizsgálat8 600 Ft
Gomba tenyésztés11 000 Ft
Nemi betegség szűrés STD 4-es panel (cervicitis, urethritis) - (Chlamydia tr., Neisseria g., Mycoplasma g., Ureaplasma urealyticum/parvum)22 000 Ft
Nemi betegség szűrés STD 3-as panel (Vaginitis, Vaginosis)-(Gardnerella vaginalis, Trichomonas vaginalis, Atopobium vaginae)16 000 Ft
Nemi betegség szűrés STD 2-es panel (Genitalis ulcus) (Herpes simplex vírus, Treponema pallidum)13 000 Ft
STD szűrés darabonként7 000 Ft
Egy vizit tartalma: Anamnézis felvétele, kórtörténet átbeszélése, eddigi leletek értékelése, fizikális vizsgálat, szükséges vizsgálatok kiírása, konzíliumok kérése, terápiás és életviteli javaslat, receptírás. A vizit idõtartama: 15-30 perc