Dr. Katona Evelin Ph.D
Belgyógyász, Endokrinológus
Rendelési idő
Szerda16:00-20:00

Szakmai tevékenység:

Dr. Katona Evelin Ph.D Belgyógyász, Endokrinológus szakorvos vagyok. Orvosi tanulmányaimat 1998-ban fejeztem be Debreceni Egyetem Orvos-és Egészségtudományi Centrum Általános Orvos Karon. Az egyetem elvégzése után a klinikai gyakorlat, és a szakképesítések megszerzése, a DEOEC I. számú Belklinikáján a magas színvonalú, nagy múltú Intézményben a szakma kiválóságaival dolgozhattam.

Belgyógyászat szakvizsgát 2004-ben, Endokrinológia és anyagcsere szakvizsgát, és Lipidológia licence vizsgát 2007-ben tettem. Kutatómunkát végeztem Regensburgban, a Regensburgi Orvostudományi Egyetem Központi Klinikai Laboratóriumában, az atherosclerosis és metabolikus eltérések összefüggéseiben, ennek eredményeképpen Ph.D. fokozatot szereztem. A DEOEC I. Belklinikán részt vettem a hallgatók gyakorlati oktatásában, és a belgyógyász képzésben. Az Anyagcsere Tanszék tagjaként belgyógyászati járó-, és fekvőbeteg, és endokrinológiai betegek járó és fekvőbeteg ellátásában vettem részt.

Tudományos érdeklődési területként az obezitás, és az atherosclerosis témaköreiben folytattam a munkámat. Tudományos közlemények:18, Előadás:12, Poszter: 2, Könyvrészlet:2.

A későbbiekben a Telki magánkórházban, majd a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ I. sz. Belgyógyászati Osztályon belgyógyász-endokrinológusként dolgoztam.

Jelenleg az ÉPC-Honvéd Kórház II. sz. Belgyógyászati Osztály Endokrinológia részlegén dolgozom Főorvosként, ahol belgyógyászati fekvőbeteg ellátásban, endokrinológiai járó-, és fekvőbeteg ellátásban veszek részt.

 

Kapcsolódó szakterületek