Hajhullás? Indokolatlan hízás vagy fogyás? Aluszékonyság? Ismerje meg a pajzsmirigybetegségek mögött rejlő lehetséges okokat!

A Springday Medical Magánorvosi Központban található széleskörű pajzsmirigy – vizsgálatokkal felismerhető és kezelhető a pajzsmirigy működési zavara.
Az elmúlt években egyre gyakoribbak a pajzsmirigy betegségek – többek közt a pajzsmirigy túlműködés -, amely jellemzően a nők betegsége. A pajzsmirigy túlműködés azonban – megfelelő diagnózis és orvosi kontroll mellett – jól kezelhető.

A pajzsmirigy élettani feladata a pajzsmirigyhormon termelése, amely többek között szerepet játszik a szervezet anyagcseréjének szabályozásában, a növekedésben, a szexuális- és agyi működésben. Mivel a pajzsmirigyhormonok hatnak gyakorlatilag minden szervre és szövetre, ezért a tünetek és panaszok is igen sokfélék lehetnek. Sok panaszt más, pajzsmirigytől független ok is elő tud idézni. Azonban vannak olyan tünetek, amelyek esetén érdemes lehet pajzsmirigy vizsgálatot elvégeztetni, a lehetséges probléma felismerése vagy éppen kizárására érdekében.

A pajzsmirigy alulműködés tünetei lehetnek: fáradékonyság, hízás, székrekedés, depresszió, egyensúlyzavarok, rendszertelen menstruáció.
A pajzsmirigy túlműködés tünetei lehetnek: megnagyobbodott pajzsmirigy, gyors szívverés, fogyás, izzadás, szabálytalan menstruáció, szorongás.

A pontos diagnózis felállítását segíti a pajzsmirigy ultrahang vizsgálat, amelynek során a pajzsmirigy lebenyeinek méretét, szerkezetét, erezettségét, a nyaki nyirokcsomókat vizsgálják.

A pajzsmirigy ultrahang + ajándék TSH laborvizsgálat ára:

30.500 Ft helyett 25.000 Ft*

Foglaljon időpontot online!

A csomag tartalma:

  • Pajzsmirigy és nyaki lágyrész ultrahang vizsgálat
  • TSH laborvizsgálat 

A csomag részletei:

A vérvétel az ultrahang vizsgálat után készül, mert a szakorvos javasolhatja a TSH értéken kívüli paraméterek vizsgálatát, így csak egy alkalommal történik vérvétel. Az ultrahang és a labor eredményekkel eltérés esetén endokrinológus szakorvost javasolt felkeresni.

*Az elkészült laborlelet szöveges kiértékelést nem tartalmaz. Eltérés esetén a kapott eredménnyel forduljon kezelőorvosához vagy recepciós kollégáinkhoz, akik segítenek Önnek időpontot foglalni központunkba és a megfelelő szakorvoshoz irányítják.  A labor eredmény 1-2 munkanapon belül készül el.

Bejelentkezés telefonon: +36 (20) 554 1498 

Foglaljon időpontot online!

Springday Medical – Több mint 10 éve!

*Az akció visszavonásig érvényes.