Pszichológia konzultáció

30.000 Ft helyett 26.000 Ft*

*A kedvezményes ár 2024.05.30-ig történő időpontfoglalás esetén érvényes.

Foglaljon időpontot online!

Mivel foglalkozik a pszichológia?
A pszichológia, a lélek tudománya. Alapvetően a különböző mentális, érzelmi, viselkedésbeli folyamatokkal foglalkozik.

Az örök kérdés: Ki a pszichológus és ki a pszichiáter?
A pszichológus egyetemi végzettségű okleveles pszichológusi címmel rendelkező segítő szakember. Mentálisan egészséges emberekkel foglalkozik, akik valamilyen lelki problémával, életvezetésbeli elakadással küzdenek.
A pszichiáter orvosi egyetemet végzett szakember. Mentális zavarok diagnosztikájával, azok terápiás, gyógyszeres kezelésével foglalkozik.
Fontos kiemelni, hogy bizonyos esetekben a két szakma együttműködése szükséges lehet.

Mikor érdemes pszichológushoz fordulni?
Életünk során szembesülünk nehézségekkel, akadályokkal, amelyekkel sikeresen megküzdünk. Megtörténhet azonban, hogy egyedül nem megy tovább, nem látjuk a kiutat, megrekedünk, esetleg azzal szembesülünk, hogy hosszú ideje egy helyben toporgunk. Érhet minket krízis, trauma, amit nem tudunk feldolgozni. Jelentkezhetnek pszichoszomatikus tünetek, amelyekből sejtjük, hogy valami nincs rendben, de nem találjuk az okát, esetleg nem merjük kimondani. Érezhetjük úgy, hogy kimerültek az erőforrásaink, felborult a lelkünk egyensúlya.
Ezekben az esetekben érdemes felkeresi pszichológus szakembert.

Miben tud segíteni a szakember?
Felméri az egyén pszichés állapotát. Amennyiben szükséges és vagy úgy látja, hogy az eset meghaladja szakmai kompetenciáit, úgy tovább irányít. Segíti a klienst problémái megfogalmazásában, a célok kijelölésében. Értő figyelemmel meghallgatja, reflektál, de nem ítélkezik. Új nézőpontotokat, objektív szemléletet hoz be a folyamatba. Támogatja a pácienst abban, hogy a számára legmegfelelőbb döntést, megoldást találja meg. Mindezt egy elfogadó, empatikus, bizalmi légkörben teszi.

Hogyan épül fel a pszichológiai tanácsadás folyamata?

A tanácsadás fókusza: segítségnyújtás, támogatás, életminőség javítása, személyiség fejlesztése, a lelki egyensúlyra történő törekvés.

Az alkalmak száma: A megfogalmazott problémák, az egyéni helyzet felmérésének fényében kerülnek meghatározásra. Heti rendszerességűek, általában 50 percesek.

Az első alkalmak: Ismerkedés, problémakör meghatározása, célok kijelölése. Terápiás szerződés megkötése.

Tanácsadási folyamat: Közös munka. Megvizsgáljuk a probléma hátterét, az akadályokat, nehézségeket. Mozgósítjuk az erőforrásokat, megoldási lehetőségeket, utakat, válaszokat keresünk. A folyamat célja, hogy a páciens saját maga találja meg a számára megfelelő válaszokat, megoldásokat.

A tanácsadás zárása és utánkövetés: A munka lezárása, eredmények, változások összegzése. Önálló munka kereteinek megbeszélése. Később visszajelzés, informálás arról hogyan alakult a páciens további élete.

 

Szeretne javítani az életminőségén, önbizalmán? Érzelmi nehézségekkel küzd?

Foglaljon időpontot pszichológiai tanácsadásra!

Zombori Zsófia pszichológus

Telefon:
+36 (20) 554 1498

Email:
recepcio@oxygenmedical.hu

Oxygen Medical – Célunk Ön és családja egészsége!